Velkommen

Velkommen til Team-Carlsen's blog. Her kan du finde tips & tricks til at øge dine fangster chancer, samt læse hvordan vi fisker, og hvordan fiskeriet står til for os.

Geddefiskeri


Geddefiskeri:

Geddefiskeriet kan godt virke en smule uoverskueligt en gang imellem. Der er rigtig mange måder at fange dem på. Så du skal ikke give op, for de er lettere at fange end man tror. Den er ekstrem aggresiv, og hugger stort set på alt du servere. Det eneste det i bund og grund handler om, er måden du fisker dine agn på. En anden meget vigtig ting, er hvor du fisker. Men nu vil jeg nævne nogle forskellige måder at fange gedder på:

Agnfiskeri: 
Dette er en meget kendt metode, hvor du fisker med sild/skaller under et flåd. Der kan fiskes med både levende/døde agnfisk og jeg syntes ikke rigtigt, at der er forskel på, hvad der fanger bedst. Det afhænger dog af om du har en båd. Hvis du ikke har en båd, vil jeg sige levende er bedst, eftersom du ikke så let vil kunne tilføje liv til dine døde agnfisk. Den eneste måde man tilføje lidt liv, vil vel være hvis man spinnede langsomt ind. Med hensyn til døde agnfisk kan de sagtens fiskes fra båd, eftersom du kan sejle stille og roligt (dørge) med dem. Denne slags fiskeri kræver ikke den store viden, og stiller heller ikke vilde krav til dit fiskegrej. Hvis du fisker fra land skal din stang have en højere kastevægt, end fiskeriet fra båd, hvor du kan gå rimelig langt ned i kastevægt. Det udstyr jeg bruger er lidt forskelligt, men jeg vil lave en slags opstilling med det jeg bruger.

Dette er til bådfiskeri
- Multihjul (Shimano Corvalus) og et (Shimano Citica 201D) - Påspolet med 0.35-0.40mm fletline. - Jeg fisker kun med 2 stænger og hjul lige pt, da det er mest overskueligt.
- Stænger - Der kan der bruges alle stænger med en kastevægt fra 20-60g, må selvfølgelig også være højere. Jeg bruger selv: ( 2stk. Savagear MP Pro)
Sådan et sæt som jeg bruger koster vel omkring de 1200-1800kr, men kan sagtens fås billigere.

Forfanget til Agnfiskeri:

Ting du skal bruge til at lave agnfiskeri forfanget:

- Flåd, som kan bære ca. 30g
- Flådstop
- Belastning
- 2 Trekroge.
- Wire
- Svirvel
- Noget til at klippe det over med.


Jeg laver selv forfangene med Soft flex wire fra Savagear. Dette er en bøjelig wire, så du kan binde knuder med det. Knuden til det er rimelig let at lave. Man starter med at føre wiren igennem krogøjet, køre wiren 3-4 gange omkring skaftet, op over trekrogene, og tilbage ned igennem øjet. Dette var til den forreste krog. Den sidste af krogene kan du binde på ved hjælp af en palomar knude. Den kan være lidt sværere at forklare så derfor syntes jeg i skal kigge den her video i stedet for.

Hvis du har spørgsmål til fiskeriet kan du gå ind under "kontakt os", og skrive en mail.


Spinnefiskeri:

Denne metode, er den jeg tror er den meste normale måde at fange dem på. Dette kræver ikke specielt grej, men bare et helt almindeligt hjul og en helt almindelig stang. Kastevægten kan være fra bare 10-40g eller noget i den stil. Hjulet skal helst kunne bære en 100m+ og gerne 0,30mm+ line. Derefter skal du bare have noget for enden. Der er den meget klassiske agn, spinneren, som også var det jeg startede at fiske med. Den er let at fiske og kræver intet! Du kan fiske den langsomt, og hurtigt. Du kan prøve dig frem og se hvad det er gedderne vil lige akkurat den dag. Jeg kan anbefale lidt forskellige spinnere: Mörum spinneren, Mepps spinnere, i den lidt større udgave, og Abu's Reflex spinner. Der findes også andet godt endegrej til spinne fiskeriet fx wobleren. Den eneste ting du skal tænke på når du køber en Wobler er gangen i vandet, farven på den, Vanddybden hvor du fisker, om det skal være med eller uden ske. Skeen gør at wobleren vil fiske dybere, så det skal du være forsigtig med. Det vil jo ikke være så smart at fiske med en wobler som har en stor ske og fisker 4-5m nede, når du fisker på kun 2m vand :). Denne metode kan være meget effektiv til tider. En wobler, er dog en del dyrere end en spinner. Jeg kan anbefale, Savagear 4play dog i mindre størrelser da det kræver lidt ekstra med hensyn til grejet at kaste de større 4plays. Rapala woblers i stort set alle modeller. Dog skal i finde nogle wobler i en god størrelse.
Prisen for at komme i gang med spinne-fiskeriet kan være fra 600kr og opefter for at det er ordentligt kvalitet. Jeg anbefaler dog man bruger 400kr ekstra så man ved det er helt i orden det man køber.

I skal være velkommen til at sende en mail (mailen står under kontakt os)Så hvis i har brug for hjælp til en bestemt metode, så det bare at skrive. I må meget gerne smide en kommentar, om hvad i syntes om min blog indtil videre.

Årstider & Agnvalg:

Foråret: 

Om foråret, lige efter fredningen foretrækker jeg små agn. I stedet for at bruge 19/25cm 4 play, bruger jeg derimod en tand mindre 4 plays. Jeg bruger også baby busters, i stedet for Buster Jerk, og der er en markant forskel. Det hjælper virkeligt på fangsten. Her fisker jeg gerne på lavere vand, og sørger for at lave gode lange kast. Faktisk er min favorit dybde at finde gedderne på, kun 1-1,5m

Sommer:
Dette er noget sværere, specielt fordi der hvor jeg fisker er der fyldt helt op med grøde. Så hele sommeren fisker jeg ikke gedder. Men når jeg fisker gedder, foregår det med poppers (overflade fiskeri) hvilket kan være virkelig sjovt. Men jeg kan desværre ikke tilføje så meget her, men hvis jeg kan komme til en sø, søger jeg ud mod det dybere vand. Agnstørrelsen er som regel mellem. Vejer typisk 30-60g de poppers jeg fisker med, men synes at sommerperioden er den mest ligegyldige med hensyn til størrelsen på sin agn. Det handler bare om at prøve noget forskelligt og se hvad der virker lige på den dag du er der.

Efteråret:

Her fisker jeg på dybere vand, med Alien Eels, og gerne på de 10m vand. Men i den å jeg fisker er der ikke andet end 1,5m dybt cirka, så der fisker jeg bare jerkbaits. Det er kun i søerne jeg søger ud mod det så dybe vand. Dette er virkelig en SUPER årstid til geddefiskeriet. Det er bla. her man kan få en af de helt store og fede madammer (dog også om vinteren).

Vinteren:

Meget det samme som om efteråret. Dog søger jeg ud mod det helt dybe vand i den sø jeg fisker i. 12-15m, også gerne Alien Eels. De er bare en helt suveræn agn, som burde være i enhver fiskers grejæske. Men gerne bare agn som går meget dybt, og selve agn størrelsen må gerne være rimelig stor både om efteråret, men også vinteren.

Håber at dette kunne hjælpe dig. Hvis ikke du fandt det du søgte, kan du skrive en mail til: teamcarlsen0@gmail.com - Hvor jeg vil besvare jeres spørgsmål indenfor 2 dage.
K&B til jer alle!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar